Met nog slechts een race op de kalender en ook nog maar een punt verschil in het kampioenschap heeft Toyota nog zeker kans op de vijfde plek die op dit moment in handen is van het team van BMW.

Nadat Toyota met een zesde en zevende plek redelijk goed heeft gescoord in Japan heeft het team uit Keulen de druk er bij BMW aardig op gezet. Voor beide teams is het belangrijk om de vijfde plek bij de constructeurs op te eisen, het scheelt tenslotte meerdere miljoenen dollars aan onder andere televisie-inkomsten.

In de afgelopen twee wedstrijden in China en Japan hebben we in totaal drie punten gescoord en Toyota is dus dichterbij gekomen, meld BMW directeur Mario Theissen.Volgend weekend zullen we er alles aan doen om Toyota te verslaan

Begin dit seizoen nam BMW het team van Sauber over en eigenlijk kan BMW worden gezien als een team dat net zijn eerste seizoen in de Formule 1 erop heeft zitten, dat is dan ook de reden dat Theissen erg blij is met het behaalde resultaat dit seizoen want al worden ze zesde in het kampioenschap, dan is het veel meer geworden als dat er aan het begin van dit seizoen werd verwacht van de Duitsers.

We hebben dit seizoen al veel meer bereikt als verwacht, in de kwalificatie hebben we zelfs zeventien keer de top 10 bereikt en ook de tweede startrij is bereikt!, aldus Theissen. Ook in de races zelf hebben we het ver geschopt, vijftien keer zijn we in de punten gekomen en met dank aan Heidfeld en Kubica stonden we tot twee keer toe op het podium.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter