Ferrari blijft verbijsterd over het motorprobleem waarmee Schumacher te kampen kreeg in Japan. Het team stelde vast dat het om een probleem aan een van de motorkleppen ging, alleen kwamen ze dit probleem nog nooit tegen.

Er waren geruchten dat de oorzaak van de storing verband hield met het probleem dat Felipe Massa in China aan zijn wagen ondervond, maar na een volledige analyse van de wagen in Maranello wordt dit uitgesloten.

Het probleem ontstond na een storing aan het bovenste gedeelte van een motorklep. Vreemd, aangezien dit onderdeel al meerdere races werd gebruikt.

Ferrari’s woordvoerder Luca Collajani verklaarde intussen dat het onderzoek naar het exacte probleem zal verdergaan.

Het is de eerste keer dat we met dit probleem te kampen kregen, maar het heeft niets met Felipes probleem in China te maken, zei hij. We zoeken nog steeds uit hoe dit probleem is ontstaan, maar het heeft niets met het ander te maken. Dat was in hetzelfde gebied, maar wel iets heel verschillend.

Het is geen onderdeel dat recent werd ontwikkeld, daarom is het zo vreemd. Het gebeurde in Suzuka, maar het had even goed in Hockenheim kunnen gebeuren. Zo een probleem kan zich altijd voordoen, het is gewoon jammer dat het juist nu moest gebeuren.

Door dit probleem lijkt Schumacher uitgeteld voor de wereldtitel. De Duitser is verplicht van in Brazilië te winnen, terwijl Alonso geen enkel punt mag pakken. Mathematisch gezien is er echter nog geen zekerheid over de wereldkampioen van 2006.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter