Fernando Alonso verwacht een gelijke behandeling in Brazilië, de laatste race van het seizoen. Ook al is de relatie tussen hem en McLaren verre van ideaal, de Spanjaard verwacht verwacht dat McLaren hem in Brazilië een eerlijke kans geeft op het winnen van de wereldtitel.

Ik ben er zeker van dat we een gelijke behandeling zullen krijgen. zei Alonso. Hoe ik me voel en wat het team over me zegt is één ding, maar wat ze op de baan doen is een andere zaak. Normaal gesproken zorgen ze voor twee gelijkwaardige auto’s die in staat zijn om voor de overwinning te vechten. Dat zal in Brazilië ook zo zijn, dus het hangt van mezelf af.

De tweede seizoenshelft is voor mij heel zwaar geweest, en dat is het nog steeds, maar uiteindelijk zullen onze auto’s gelijk zijn denk ik. Het team gaat ons dezelfde mogelijkheden bieden, dat wil ik duidelijk maken. Er is geen probleem, maar we weten allemaal dat ik nooit het lievelingetje van het team zal worden. Ik hoop dat ik om de pole kan strijden, dat is de enige kans om mijn titel te behouden. Als ik niet op de pole of de eerste rij sta, is het eigenlijk zo goed als voorbij.

Alhoewel Alonso nu wat milder is over zijn team, toch is de lucht tussen hem en McLaren nog niet opgeklaard: Het team heeft veel slechte dingen over me gezegd, vooral sinds de Grand Prix van België. De relatie is er dus niet beter op geworden. Ron Dennis was degene die begon te zeggen dat hij niet meer met me sprak en dat soort dingen. Vanaf dat moment wist ik dat het een moeilijke opdracht zou worden om kampioen te worden.

Alonso moet over twee weken in Brazilië vier punten goed maken op teamgenoot- en WK- leider Hamilton.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!