Fernando Alonso heeft al meteen na zijn tweede wereldtitel laten weten dat hij er na een derde mee ophoudt. De jongste tweevoudige wereldkampioen ooit ziet het niet zitten om achter Schumacher’s record van zeven wereldtitels te jagen. Aan de Spaanse televisiezender Telecinco vertelde de 25-jarige Alonso: Ayrton Senna won drie titels, dus dat evenaren is het doel van mijn carrière. Dat is niet de enige vergelijking die hij maakt met de Braziliaanse legende. Senna reed ook voor McLaren en is nooit bij Ferrari aan de slag gegaan. Dat feit herinnert mij ook vaak aan hem. Mocht Alonso volgend jaar zijn derde wereldtitel pakken is de kans dus groot dat hij afscheid neemt, al zal het niet met zo’n vaartje lopen. In het verleden zijn er maar twee coureurs die ooit drie wereldtitels achter elkaar konden veroveren, zijnde Juan Manuel Fangio en Michaël Schumacher.

De Spaanse krant El Mundo schreef gisteren dat ze hopen dat Alonso in de toekomst ‘kalmeert’. Het is hetzelfde als Schumacher, schrijven ze. In het begin van zijn carrière was zijn imago ook niet zo goed als op het einde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter