WK-leider Fernando Alonso zag een riante voorsprong van 25 punten in het kampioenschap in enkele races verdwijnen als sneeuw voor de zon. Met nog vijf races dit seizoen te gaan telt de regerend werldkampioen nog tien punten voorsprong op titelrivaal Michael Schumacher, de Renault-coureur denkt dat die voorsprong voldoende moet zijn om zijn titel te prolongeren.
Ik ben erg optimistisch. aldus Alonso. Ik zit nu in een positie waar iedereen zich graag in zou bevinden: ik leid het kampioenschap en er zijn steeds minder races te rijden. 
Na Duitsland stonden we onder druk, maar in Hongarije zagen we dat de R26 nog steeds erg competitief is en dat ieder weekend apart moet bekeken worden. Ik ben vol vertrouwen voor de race in Turkije, onze wagen doet het goed op dit soort circuits en Michelin zal voor goede banden zorgen.  vervolgt de Spanjaard.
We moeten ons gewoon concentreren en we mogen geen fouten maken. We zullen dan wel zien wat de race ons brengt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!