Fernando Alonso is absoluut niet te spreken over het beroep dat zijn team aantekende tegen de beslissing van de stewards om Williams en BMW niet te bestraffen. Het team deed dat omdat het graag wil weten waarom illegale wagens niet werden uitgesloten. Het feit dat Hamilton zo kampioen zou kunnen worden is natuurlijk mooi meegenomen.

Als dat gebeurt is het een farce en zo hebben we er al teveel gehad. Als dat gebeurt dan kunnen we de sport begraven. Zei Alonso tegen Cadena Ser.

Volgens de Spanjaard heeft McLaren de verloren titels enkel aan zichzelf te danken.

Het seizoen is niet echt goed aangepakt volgens mij.

Het resultaat spreekt voor zich. McLaren verloor waarschijnlijk het kampioenschap door hun beslissingen, zeker tijdens de tweede helft van het seizoen. Het is niet echt een geheim dat ze me niet al teveel geholpen hebben.

[Ron Dennis] maakte dat duidelijk toen hij na China zei dat ze niet tegen Raikkonen aan het racen waren maar tegen mij. McLaren heeft hun deel gedaan om de titel te verliezen maar Ferrari heeft gewoon beter gewerkt dan de rest.

Tijdens de laatste races was ik met handen en voeten gebonden. Ik had geen zeg meer. Ik moest doen wat ze zeiden en dat maakte het moeilijker om het gat te dichten.

Het seizoen is afgelopen en zo te zien lijkt hij zijn laatste race voor het team te hebben gereden. Volgens Alonso is dat echter een gerucht. Ik heb nog met geen enkel ander team gesproken, dat is de waarheid. Als ik niet bij McLaren blijf dan is Renault niet mijn eerste optie.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter