Christijan Albers werd gisteren officieel aan de deur gezet bij het Nederlandse Spyker team. De Nederlander werd regelmatig door zijn teammaat verslagen en een sponsor kwam de verplichtingen niet na. Zondagavond kreeg Albers te horen dat hij zijn laatste race had gereden.

Afgelopen zondag heb ik in een kort gesprek van de teamleiding van Spyker Formule 1 vernomen dat ik de rest van het seizoen niet meer als racecoureur voor het team zal uitkomen. Zoals bekend is dit vanochtend, dinsdagochtend, openbaar gemaakt.

Laat ik als eerste zeggen dat ik het als sporter buitengewoon jammer vind, uiteraard zou ik niets liever doen dan het seizoen uitrijden en mijn Formule 1 carrière voortzetten.

Graag wil ik kort ingaan op de reden van dit vroege afscheid van het team. Als reden wordt opgegeven dat één van mijn persoonlijke sponsors niet aan haar betalingsverplichtingen voldoet. Al eind december – begin januari van dit jaar waren er al betalingsproblemen met deze sponsor. Het betreft hier een sponsor waarvan de overeenkomst rechtstreeks met het team gesloten is.

Verantwoordelijk voor de sponsorcontracten was en is mijn voormalig manager Lodewijk Varrossieau van GR8 Industries, maar die nog steeds de sponsorfinder is voor CAbv. Voorafgaande en gedurende het raceseizoen zijn er, op grond van mijn naam, meerdere sponsors geïntroduceerd bij Spyker Formule 1.

Het besluit om niet verder met mij samen te werken kwam dus als een onplezierige verrassing voor mij en ik vind het bijzonder jammer dat ik door dit onverwachte besluit nu niet meer in de gelegenheid zal zijn om in de nieuwe Spyker B/versie auto zal rijden waaraan ik aan heb input heb gegeven.

Ik vind het jammer dat we tot op heden nog niet met Spyker Formule 1 aan tafel hebben gezeten maar ik verwacht en hoop dat dit alsnog zal gebeuren.

Wie Albers bij Spyker zal vervangen is nog niet duidelijk, donderdag zal Honda testrijder Christian Klien bij het Nederlandse team testen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter