Na de eerste testdag op Spa-Francorchamps schoof F1pits even aan tafel bij Nelsinho Piquet. De dag was niet echt probleemloos verlopen voor de Braziliaan: tijdens de ochtend kwam de wagen door een transmissieprobleem stil te staan en halverwege de middagsessie spinde hij op de Raidillon, toch had Piquet er naar eigen zeggen een goede dag opzitten.

Het was geweldig, uiteindelijk hebben we toch nog veel rondjes kunnen rijden. Met een Formule 1 wagen rijden is één van de beste dingen die er bestaan. Dit is ook nog één van mijn favoriete circuits. Het is de droom van iedere rijder om met een F1 wagen op Spa te rijden.

We hebben geluk gehad met het weer, normaal regent het hier altijd of verandert het weer constant. Ik was echt blij dat het niet heeft geregend.

Dit jaar is eigenlijk een soort stagejaar. Je bent op elke race aanwezig en je leert van de fouten van de andere rijders. Zoals Fisichella’s fout in Silverstone. Zo’n dingen bekijk je grondig en dan leer je er van.

Het circuit van Spa is het afgelopen jaar grondig aangepast met een nieuwe busstop chicane, een verlegging van La Source en het nieuwe pitcomplex. Wat denkt Piquet van die aanpassingen?

De nieuwe chicane is net zoals de vorige, alleen omgedraaid. De pitingang is een ramp, “it’s shit”. De aangepaste Source is net zoals vroeger.

Het wordt nog een drukke week voor Nelsinho, over een paar dagen test hij de nieuwe GP2 wagen. Wat de verdere toekomst zal brengen weet hij nog niet.

De nieuwe GP2 wagen is net dezelfde als de oude maar er zijn een paar verbeteringen aangebracht. Het racen zal hetzelfde blijven.

Ik moet gewoon mijn job goed doen en dan komt er wel iemand met een contract aan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *