De beide coureurs van het Nederlandse A1GP Team zijn er helemaal klaar voor om dit weekend grote resultaten te boeken, nadat ze in Nieuw Zeeland na de wedstrijden van twee weken geleden hebben genoten van een aantal dagen ontspanning.

Zowel Jeroen Bleekemolen als Renger van der Zande kijken uit naar de komende races op zondag op het Australische circuit Eastern Creek nabij Sydney. Jeroen Bleekemolen zegt zelfverzekerd: “Na een goed weekend in Nieuw Zeeland hoop ik dat we op deze baan het podium kunnen halen. De baan lijkt een beetje op Taupo, dus we hebben een redelijk goede basis om mee te starten. Het circuit ziet er leuk uit, de eerste bocht ga je met 265 km/u door en daarna kom je ook nog een eer los. Genoeg actie dus.”
Desgevraagd voegde Renger van der Zande er aan toe: “Tussen Taupo en hier ben ik samen met het team aan deze kant van de wereld gebleven. We hebben van alles gedaan en ik ben dus volledig geacclimatiseerd zullen we maar zeggen. Vandaag heb ik een rondje over de baan gelopen, die ziet er in ieder geval erg cool uit. In New Zeeland had ik een goede Rookie sessie. En met de setup van de auto zitten we denk ik ook hier weer een heel eind in de goede richting.
Dat geeft veel vertrouwen voor komende vrijdag! Heb er zin in!”

Circuitdata.
Lengte: 3,93 km
Breedte (max.): 15 m
Rijrichting: Tegen de klok in
Verwachte top snelheid: 265 km/u
Ronde record: 1:19.751 (A1GP Team Frankrijk, Nicolas Lapierre, 06.11.05)

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter