Er is veel gebeurd gedurende de nacht. Audi is intussen twee wagens kwijt; na gisteren de crash van Rockenfeller staat nu ook de nummer 2 van Capello-Kirstensen-McNish aan de kant! De Audi had kort voor acht uur vanochtend problemen bij een pitstop, en moest enkele minuten nadien opgeven met mechanische problemen. Dat betekent dat de enige Audi in de race nu aan de leiding rijdt, amper vier rondjes voor de Peugeot’s. De Franse wagens hebben nog geen problemen gekend tijdens deze 24uur en zijn na de Audi’s veruit de sterkste van het veld. Op dit moment rijdt de nummer 7 met Jacques Villeneuve achter het stuur op een tweede plaats, met de nummer 8 (Stéphane Sarrazin) een drietal rondjes daarachter. Een vierde plaats overall is er voor Robert Dumas in zijn Pescarolo-Judd, op negen ronden van de leider.

De GT1’s komen veel sterker voor de dag dan de LMP2-klasse. Zes GT1’s rijden tussen plaatsen zes tot en met elf, met aan kop in die klasse de Aston Martin 009 met David Brabham achter het stuur. Amper één rondje daarachter rijdt de Corvette 63 van ex-Formule 1-coureur Jan Magnussen.

De eerste LMP2-wagen komen we tegen op een dertiende plaats. Daar rijdt de Lola-Zytek 31 van Binnie Motorsports ruim aan de leiding; zij hebben net geen twintig ronden voorsprong op de tweede, de Barazi Epsilon 33 van Adrian Fernandez (23ste overall). Zij hadden vanacht wel af te rekenen met enkele problemen en de reparaties namen veel tijd in beslag, waardoor het team ver terug viel. In de GT2’s is het momenteel Narac die in zijn Porshe 997 GT3 aan de leiding rijdt, op een zestiende plaats overall. Hij heeft zeven ronden voorsprong op de Ferrari F430, met op dit moment Johnsson achter het stuur.

Op een 26ste plaats vinden we Adrian Newey zijn team terug. De topdesigner uit de Formule 1 neemt voor de eerste maal deel aan de 24uur van LeMans, en wat denkt hij er tot nu toe over? Ik geniet er echt van, zeker van de lange stints. Hoewel de wagen wat lastig deed op het einde van mijn stint, maar dat hebben we kunnen oplossen. En wat voor 2008, komt er dan een nieuwe deelname? Geen idee. We gaan eerst deze race proberen uit te rijden en dan zien we wel. Ik vind het in elk geval erg leuk om mee te kunnen doen.

De enige Belg in LeMans, Vincent Vosse, is inmiddels aan zijn stint begonnen en staat momenteel elfde in het klassement van de GT1’s, op een 27ste plaats in het algemeen klassment. De race is live te volgen op MotorsTV of de live timing die hier terug te vinden is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter