In de zes uurtjes dat de race intussen bezig is, is er al heel wat gebeurd. Door de regenvlagen is de Safety Car al verschillende keren tussenbeide moeten komen. In de pits ontstond er regelmatig chaos, en botsingen waren niet te vermijden. Zo kwamen Barazi en Fernandez in aanraking met elkaar, beide heren konden gelukkig door rijden. Na een tweetal uur rijden was het ook gedaan voor één van de topteams; plots stond de Audi nummer 3 aan de kant! Rockenfeller spinde van het natte wegdek en kwam tegen de vangrails terecht. De achterkant was zo zwaar beschadigd dat hij niet meer verder kon.

Opgaves na zes uur zijn er voor de Audi nummer 3 van Luhr-Rockenfeller-Prémat, de Radical met 21 van Greaves-Moseley-Liddell, de Lamborghini 53 van Apicella-Yogo-Yamanishi en Corvette 64 van Beretta-Gavin-Papis.

In het algemeen klassement rijden beide Audi’s aan de leiding, momenteel met McNish en Werner achter het stuur. McNish-Capello-Kirstensen hebben al één ronde voorsprong op hun teamgenoten en twee ronden op de Peugeot nummer 7 van Gené-Minassian-Villeneuve. In de LMP2-klasse rijdt de Barazi Epsilon van Fernandez-Kurozawa-Kerr op kop, hij staat twaalfde in het algemeen klassement. In de LMGT1-klasse rijdt Johnny Herbert op koppositie, samen met zijn teamgenoten Enge en Kox. In de LMGT2-klasse rijdt de Ferrari F430 van het trio Salo-Melo-Mowlem op koppositie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter