Om 15uur werd op het Circuit de la Sarthe de start gegeven voor de 75ste editie van de 24uur van LeMans. De Peugeot nummer 8, met Sébastien Bourdais achter het stuur, mocht vanuit polepositie vertrekken voor de Audi van Capello-Kirstensen-McNish. De Italiaan zal van start gaan, Kirstensen en McNish wachten geduldig hun beurt af in de pits. Derde vertrekt Nicolas Minassian in de Peugeot nummer 7, gevolgd door Lukas Luhr en Frank Biela in de Audi.

In de eerste chicane verliest Bourdais meteen de eerste plaats aan Rinaldo Capello. De Fransman verremde zich op een vochtig wegdek en schoof rechtdoor, net niet door de grindbak maar wel genoeg om plaatsen te verliezen. Capello, Minassian en Luhr kunnen hem voorbij gaan. Na nog geen ronde heeft de Lola van Chamberlain-Synergy, die niet deelnamen aan de warm-up sessie, een lekke band op het lange rechte stuk van Mulsanne. De nummer 19 geraakt nog in de pits en kan doorrijden. Ook al pech na één ronde voor wagen nummer 53. Marco Apicella verblijft nog altijd in het ziekenhuis na zijn zware crash tijdens de eerste kwalificatie op woensdag, maar zonder veel erg. Nu staan ze al na anderhalve ronde aan de kant met mechanische problemen, hun 24uur zit er al op. Vooraan neemt Rinaldo Capello al snel enkele seconden voorsprong, achter hem ontstaat er een leuk gevecht tussen de Audi’s en de Peugeot’s. Bourdais geraakt al snel terug op de tweede plaats, terwijl Minassian stilaan wegzakt naar de vierde plaats.

Na ongeveer een half uur racen komen de eerste pitstops van de voorste wagens. Frank Biela is de eerste, een ronde later komen ook Capello en Bourdais binnen. Minassian volgt hen, enkele ronden later is het ook de beurt aan Lukas Luhr. De stand momenteel na een veertig tal minuten en tien ronden race rijdt Rinaldo Capello in zijn Audi nummer 2 aan de leiding, 27.896 voor Lukas Luhr, derde is Nicolas Minassian op 29.884, gevolgd door Sébastien Bourdais (34.696) en Emmanuel Collard (1’05.618).

Wie de race live wilt volgen kan afstemmen op MotorsTV, live timing is hier te vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter