Een woordvoerder van Williams heeft gisteren op het (gesloten) pers-gedeelte van hun website, dat voor F1Pits wel toegankelijk is, verklaard dat het contract tussen Montoya en McLaren is verbroken, en dat de Colombiaan voorlopig niet van plan is om terug te tekenen.

De temperamentvolle Montoya is namelijk verrast door de ondermaatse prestaties van het team, en dat heeft hem ertoe gezet om toch maar op te zeggen. Het contract was daarop voorzien: De overeenkomst tussen Juan Pablo en McLaren bevatte een clausule die stelde dat beide partijen de mogelijkheid hebben om alsnog af te zeggen voor Paasdag 2004, dus ��n week na de eerste drie races van het seizoen.

Op de site van McLaren is hiervan nog niets te bespeuren en ook het toegankelijke gedeelte van de site van Williams blijft hierover zwijgen in alle talen.

Monty in de Williams-pits, een beeld dat we nog vaker te zien zullen krijgen dan gepland…Frank Williams overweegt om een salarisverhoging van 1 miljoen dollar voor beide coureurs in te voeren, maar ook nog een forse verhoging van de premie te geven per punt dat behaald wordt (+200.000 dollar), per podiumplaats en per pole-positie (elk +400.000 dollar). Dus het is zeer waarschijnlijk dat zowel Montoya als Ralf Schumacher in blauw-wit blijven rijden.
Ook Patrick Head heeft al aangegeven dat hij het liefst met beide coureurs het seizoen 2005 wil ingaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter