Toen Micha�l Schumacher zondag uit de pits reed kwam hij net voor Heidfeld de baan op, en op het lange rechte stuk erna wou hij de zevenvoudige wereldkampioen inhalen. Schumacher verdedigde zijn lijn en merkte niet dat Heidfeld toch aan de binnenkant zat, waardoor die het gras werd opgedrukt. De twee botsten en hun race was over. Schumacher zelf hield het op een raceongeluk, maar Nick Heidfeld en nu ook verschillende media wijzen met een beschuldigende vinger de wereldkampioen aan.

“Rambo Schumi,” zo schrijft de Duitse krant Bild vandaag. “Heidfeld was sneller maar Schumi reed hem op het gras. Nadien kwamen er zelfs geen verontschuldigingen. Is hij echt zo�n slechte verliezer?” Maar niet alleen die krant is niet tevreden met Schumacher�s alles-of-nietsmentaliteit. Ook volgens Sport 1 (“Schumacher�s actie kenmerkt een mislukt weekend”) en de Frankfurter Allgemeine (“Ontspannen Schumi heeft geen geweten”), kranten die in Belgi� te vergelijken zijn met Het Laatste Nieuws, kunnen de acties van de Duitse Ferrari-coureur niet door de beugel.

Schumacher zelf verdedigt zich met “Ik zag hem achter mij toen ik de pits uitreed en ik gaf duidelijk aan dat ik mijn positie zou verdedigen. Het was optimistisch van Nick als hij zou denken dat ik hem zomaar voorbij zou laten gaan.”

De Stewards en de raceleiding in Melbourne gaan geen verdere sancties uitvaardigen aan beide heren coureurs. Na de videobeelden nog eens grondig doorgenomen te hebben, heeft men immers beslist geen straffen uit te delen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter