Bahrein is zich volop aan het voorbereiden voor de tweede komst van de Formule 1 naar het kleine oliestaatje. Het circuit heeft enkele, zij het kleine, aanpassingen ondergaan. Bocht nummer 4 is verbreedt, zodat de wagens er minder snel afgaan. Ook is de zand-cement combinatie naast het circuit veranderd in asfalt met gekleurd gras, zodat coureurs die van de baan zijn gegaan makkelijker hun weg terugvinden naar het circuit.

Ook is de omgeving naast het circuit wat opgevrolijkt. De woestijnomgeving zorgt voor zo goed als een mooie omgeving en de organisatoren hebben tal van palmbomen, bloemen en struiken in de paddock en achter de grote hoofdtribune geplant. Om de boel wat op te vrolijken, zeg maar. Ook zijn de ontspanningsruimten en de cafetaria�s aangepast om het publiek een aangenamer verblijf te garanderen.

Er is een nieuwe laag asfalt gelegd tussen de tribunes en de Formula One Village achter de hoofdtribune. Verscheidene busjes zullen de toeschouwers naar de gewenste plek kunnen brengen zodat ze volop van elke ervaring kunnen meegenieten, zoals ontspanning, kwalificatie, de races van de lagere klassen en natuurlijk ook de Grand Prix van Bahrein zelf. Mensen die de paddock inmogen krijgen zelfs ��n van de meest prestigieuze vervoermiddelen aanwezig ter beschikking: een handvol pas aangekochte 4×4 Land Rovers om de VIP�s te vervoeren. De F1-Village is omgetoverd tot een kalme en stille oase dankzij de aanplanting van de bloemen en struiken.

Negen grote schermen zijn er bijgezet, waarvan er drie tegenover de tribune�s zijn geplaatst. Er zijn ook enkele bankcontacten bijgezet om ter plaatste geld van je rekening te halen. Een volledig programma is voor drie dagen opgezet om het hele evenement aan het publiek wat aangenamer te maken,maar dat moet nog bekendgemaakt worden wat het precies zal inhouden.

Een andere nieuwigheid is het radiostation dat men gemaakt heeft om alle actie live aan het publiek mee te geven. Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt in het Midden Oosten, en de televisiezender BIC TV zal op de grote schermen alle actie tonen van zowel op als naast de baan, evenals interviews met bekende personen aanwezig, publiek en de teams en coureurs zelf. Elke toeschouwer krijgt bij de ingang een radiosetje om alles te volgen. Zo kan je in het Arabisch of het Engels volgen wat er allemaal gebeurt tijdens de Formule 1 en andere activiteiten. Ook voor het eerst in het Midden Oosten zal Bahrein de openingsronde zijn van het Porsche Michelin Super Cup-kampioenschap.

Zal dit het wat aangenamer maken om naar Bahrein live te gaan? Vorig jaar althans vonden niet veel toeschouwers het waard, door de kale omgeving en het vrij saaie circuit. Daar moeten de aanpassingen nu verandering in brengen. Of het gelukt is zullen we weten binnen een maandje, na de race op 5 april.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *