Volgens de Engelse krant the Sunday Times zouden we volgend seizoen al het Formule 3000-team Arden International op de startgrid van de Formule 1 zien staan. Niet als elfde team, maar in de plaats van Jordan. Een deal zou er rond Kerstmis komen, waarbij Jordan Grand Prix zou veranderen in Arden International. Teameigenaar en oprichter Eddie Jordan heeft op dit moment nog 50.1% in handen, de andere 49.9% zijn in handen van Merrion Capital, een gros van Ierse bussinessmensen. Volgens de krant zou Arden samen met een tot nog toe onbekende Chinese investeerder zo�n 30 miljoen Engelse ponden neertellen (ongeveer 55 miljoen dollar of 50 miljoen euro) om de volle 100% over te nemen.

Voor volgend seizoen had Jordan al de zekerheid dat hij met de Toyota-motoren aan de slag zou kunnen gaan, iets wat hem wat dichter terug bij de middenmoot zou brengen. Ook zijn ze optimistisch dat de wagen, ontworpen door de hand van Mark Smith, een competitievere weerstand zou geven aan de andere teams. Horner zou dan de rol van teambaas blijven uitoefenen, wat dus betekend dat we Eddie Jordan uit de Formule 1 zullen zien verdwijnen.

Arden International werd in 1997 opgericht in de Formule 1 door de toen nog als coureur dienende Christian Horner, en hebben de afgelopen jaren succes geboekt met onder andere Vitantonio Liuzzi, Robert Doornbos, Bj�rn Wirdheim, Tomas Enge en Darren Manning.

Mocht Jordan verdwijnen zou het erg jammer zijn, het laatste rock�n�roll team in de Formule 1. Hij heeft in het verleden sterren aan de slag gehad als Micha�l Schumacher bij zijn debuut in Francorchamps 1991, Irvine, Barrichello, Alesi, Frentzen, Heidfeld en Fisichella. In 1999 werden ze nog derde in het kampioenschap, maar sindsdien is het snel bergaf gegaan tot achteraan de grid.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter