Bandenleverancier Bridgestone denkt te weten waaraan het gebrek aan snelheid van vorig jaar lag. Het hoofd van ontwikkelingen bij Bridgestone – Hirohide Hamashima � zei dat Ferrari in 2002 zo dominant was, dat het bedrijf het niet nodig achtte om z�n aanpak te wijzigen. Die initi�le achterstand werd later wel ingehaald, maar toch blijven �verdere ontwikkelingen noodzakelijk�.

�De ontwikkeling verliep te conservatief.�

�De eerste taak is het verbeteren van de grip van de band. Onze stabiliteit is niet goed genoeg om competitief te zijn.�

De Bridgstone band zou ook dit seizoen het weer minder goed doen in warme omstandigheden dan de Michelin. Hierdoor, en door de hechte band van de Japaners met Ferrari, vertrok BAR naar de Franse concurrentie. Om die terugslag in testresultaten op te vangen hebben ze een plan klaar.

 

�We zullen meer met de teams samenwerken, ook meer informatie uitwisselen. We gaan met ze werken, in plaats van voor hen.�

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter