Wat is dat toch met Minardi? Gisteren besliste een rechter in Melbourne dat ze met hun oude wagens mochten deelnemen omdat ze volgens hem geen tijd en geld genoeg hadden om zich zo plots aan te passen. De FIA en de organisatie van de race zou mogen aanwezig zijn op een nieuwe zitting, een kwartier na de kwalificatie. De FIA klaagt nu dat ze niet op de hoogte waren van de eerste zitting en daar dus hun kant van het verhaal niet mochten geven. Wat volgt is de dreiging om alle internationale motorevenementen van de FIA uit Australi� weg te trekken.

De verklaring van de FIA: ” Gisteren velde een rechter in Melbourne een oordeel dat de beide wagens mochten deelnemen aan de sessies die op zaterdag gehouden worden, hoewel ze niet conform waren met de technische reglementen van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2005. Het team Minardi zelf had intussen zijn gerechtelijke stappen tegen de FIA opgezegd en met twee wagens aangekomen die w�l volgens de reglementeringen waren.

De Stewards van de Australische Grand Prix en de FIA waren hier niet van op de hoogte en kregen geen mogelijkheid om aanwezig te zijn wanneer de rechter zijn uitspraak deed. Een zitting die de FIA mocht bijwonen was gepland om 14.15uur, nadat de sessies plaats hadden gevonden.

Klaarblijkelijk vond de rechter het juist om zicht te moeien over de organisatie van een groot sportevenement, zich hoger te plaatsen dan de organisatoren en Stewards van de race zelf, beide wagens te laten deelnemen, om de overheersende organisatie (de FIA) te dwingen dit toe te laten, geen rekening houdend met het feit dat de wagens niet voldoen aan de internationale regels. Dit alles zonder eerst beide kanten van het verhaal te horen.

Indien de Australische wetten dit inderdaad toelaten dat een rechter op deze manier mag handelen, zal het World Motor Sport Council beslissen of er een evenement van enig groot wereldkampioenschap of dergelijk plaats kan vinden in Australi�.”

De tegenuitspraak van Confederation of Australian Motor Sport (CAMS):
“De Australische Motorsport Confederatie (CAMS) is op de hoogte gebracht van de persvrijgave van de FIA en deelt in de verwarring die door de rechter is aangebracht, door een deelnemer toe te laten naar het Hooggerechtshof te stappen in de staat Victoria, een oordeel te vellen zonder zowel de FIA als de CAMS op de hoogte te brengen van de zitting.

CAMS zal de details opvragen die aan de rechter zijn voorgelegd. Het Hooggerechtshof van de staat Victoria heeft al laten weten dat alle sportieve gerechtelijke stappen grondig zullen worden gescreend vooraleer er een zitting zal plaatsvinden.

De Voorzitter van de CAMS, de Heer Colin Osborne, zal de zaak voorleggen bij de volgende FIA World Motor Sport Council, gehouden op 30 maart 2005.”

Press release FIA/CAMS

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *