Giancarlo Fisichella leverde meteen zijn visitekaartje af aan de de mensen die twijfelden of hij wel thuishoorde bij Renault. De Italiaan had een beetje geluk met het weer en pakte de voorlopige pole. Fernando Alonso verging het iets minder, hij eindige de dag met een veertiende tijd op meer dan veertien seconden van zijn teamgenoot.

Fisichella kijkt al uit naar morgen. Ondanks dat de regen hem een handje hielp, is de Italiaan er van overtuigd dat zijn goede stuurmanskunsten hem op de voorlopige pole hebben gezet.
“Ik heb een goede ronde neergezet, tijdens moeilijke omstandigheden. Het circuit was op verschillende plaatsen nog vochtig, en ik moest op de limiet rijden en er voor zorgen dat ik er niet over ging. Met droogweer banden rijden op een vochtig circuit maakt het telkens moeilijk om genoeg grip te vinden, maar de wagen was zeer gebalanceerd tijdens mijn ronde. Ik kijk al uit naar morgen, met de ongewone rangschikking van vandaag zullen de twee sessie en de race zeer interessant worden.”

Zoals gezegd verging het Fernando Alonso iets minder. De Spanjaard had veel last van aquaplaning veroorzaakt door de voortdurende regen en verwacht een moeilijke race.
“De condities waren bijna onmogelijk. Zelfsmet volledige natweer banden had de wagen last van aquaplaning op de rechte stukken, en het bleef regenen tot het einde van mijn ronde. Ik deed mijn best om een goede ronde neer te zetten, maar omdat ik waarschijnlijk ergens onderaan zal starten zal het een moeilijke race worden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter