Wie gisteren aanwezig was op het circuit van Magny Cours, kon getuige zijn van een uniek schouwspel. Twee kampioenen, volgens velen de grootsten in hun sport, reden namelijk samen een rondje over het circuit.

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher en ex-voetballer Zinedine Zidane namen plaats in een Ferrari Enzo FXX. Ze deden dit om publiciteit te maken voor twee goede doelen: een Parijs instituut voor hersen- en ruggenmergaandoeningen en het ELA, de Europese Organisatie tegen Leukodystrofieën (in mensentaal: afbraak van de witte materie in de hersenen die de verschillende hersendelen verbindt).

Ironisch genoeg werkten de kampioenen hun rondje af… zonder helm. Zinedine wou er geen dragen omdat hij de sensatie en de ervaring met mij volledig wilde beleven, aldus Schumacher. En vol zelfvertrouwen voegde hij eraan toe: En ik denk dat ik wel weet hoe je dit moet doen…

Organisaties tegen hersenaandoeningen steunen door aan hoge snelheden rond te rijden zonder helm, het is eens wat anders…

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter