P1. Felipe Massa (Ferrari) – 1:15.034
Ik ben heel blij met deze pole. In mijn eerste rit in de derde sessie reed ik een goede ronde, maar in de tweede ging ik misschien iets te veel over de limiet om het beste uit de banden te halen, en daarvan kon ik niet recupereren. Uiteraard hoop ik dat de rij van zeges die volgden uit een pole morgen voortgezet wordt! Het zou kunnen regenen, maar ik denk dat we een wagen heben die goed is in alle omstandigheden. Het is prachtig om weer vooraan te kunnen vechten. Vorige week in Silverstone zagen we al dat de bolide verbeterd was en zelfs in de openingsronde al meer grip had. Hier hebben we dan een goede balans gevonden van in het begin van het weekend. In de vrije trainingen en in de eerste twee kwalificatiesessies heb ik nooit een proper rondje gereden, maar in de derde sessie lukte het wel.

P2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:15.104
Ik denk dat het een goede basis voor de race is om morgen vanop de eerste startrij te vertrekken. Het team heeft heel goed gewerkt: we zijn in elke trainingssessie verbeterd en de balans van mijn wagen is extreem goed. In mijn laatste ronde in de derde sessie heb ik een beetje laat geremd in bocht 15 en ben ik breed gegaan. Zonder dit foutje zou de pole vandaag mogelijk geweest zijn voor mij, ik had ze vast. Met onze strategie zouden we in goede vorm moeten zijn en ik kijk al uit naar de race morgen.

P3. Kimi Raïkkönen (Ferrari) – 1:15.257
Natuurlijk zou ik liever helemaal vooraan staan, maar de derde plaats is niet zo slecht. We zullen moeten zien hoe de race verloopt en hoe de verschillende strategieën zullen uitdraaien. Ik heb er vertrouwen in, omdat ik weet dat ik een wagen heb die competitief is over een raceafstand. In mijn laatste rit in de derde sessie heb ik een fout gemaakt die mij waarschijnlijk een plaats op de eerste rij gekost heeft. Ik heb een goed gevoel met de F2007, die heel goed gebalanceerd is, al van in het begin van het weekend. Het zal een heel moeilijke race worden en ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk punten binnen te halen.

P10. Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) – geen tijd in Q3
Het is geen gemakkelijke dag geweest voor ons wat betreft ons geluk. Hopelijk kunnen we dat morgen omdraaien. In de ochtendtraining was er iets met een sensor van de remmen en dat heeft me wat tijd gekost, en dan was er een probleem met mijn versnellingsbak in de laatste kwalificatiesessie. Het is een vrij nieuwe ervaring voor mij omdat ik al heel lang geen problemen meer heb gehad. We zullen naar de wagen kijken als hij uit het Parc Fermé komt en het van daaruit aanpakken. Maar alles kan gebeuren in de race, en we zullen zo hard werken als we kunnen om enkele belangrijke punten te scoren. Ook zeggen sommigen dat het misschien gaat regenen wat voor enkele onzekerheden zal zorgen. Daar kunnen we misschien voordeel uit halen.

P16. David Coulthard (Red Bull-Renault) – geen tijd in Q2
Ik had in mijn outlap een probleem met mijn wagen. Onze jongens kijken er nu naar. Het is heel teleurstellend omdat ik denk dat we dit weekend in redelijke vorm waren. Iedereen in het team werkt hard om er alles uit te halen. Dat is de definitie van Formule 1, dat je juist op de limiet zit. Soms hebben de teams het voor mekaar, zoals McLaren dit jaar, maar ze hebben vroeger ook betrouwbaarheidsproblemen gehad dus ik wil nu niet bij de pakken blijven zitten: ik wil de aanvallende spirit die momenteel heerst in het team niet verliezen. De 16e plaats is niet goed, maar dat is wat we hebben, dus ik zal van hieruit mijn best doen.

P18. Alex Wurz (Williams-Toyota) – 1:16.241
Als je het feit negeert dat ik in de eerste sessie ben uitgeschakeld en 18e sta, dan sta ik hier eigenlijk veel dichter bij mijn teamgenoot dan in andere races. Ik was maar een tiende verwijderd van de tweede sessie. Ik heb een propere rit gereden en geen fouten gemaakt. Ik had een beetje last met mijn balans in de laatste sector, maar de anderen hadden die problemen ook. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar ik moet rustig blijven naar de race toe.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter