Volgens de Spaanse pers zou Jarno Trulli zijn vervanger bij Renault gewaarschuwd hebben voor teambaas Flavio Briatore, vooral over de manier hoe hij te werk gaat.

De Italiaanse Toyota piloot is niet te spreken over het feit dat hij, drie races voor het einde van het seizoen, aan de kant werd gezet en over de rol waarop hij Alonso als favoriet behandelt.

Jarno Trulli:

“Ik heb Fisichella mijn versie van de feiten al verteld. Monza was een goed voorbeeld, het is ��n van mijn favoriete circuits en eentje dat ik echt goed ken, toch was Alonso een halve seconde sneller in de race, er gebeurden veel zaken dat ik nog steeds niet kan begrijpen.”

Jarno Trulli was de enige Renault piloot die een overwinning wist te behalen in 2004.
De nieuwe Toyota heeft tijdens zijn periode bij Renault al laten horen dat hij het moest stellen met minderwaardig materiaal ten opzichte van zijn toenmalige teammaat Fernando Alonso.

Nadat Jarno Trulli aan de deur werd gezet haalde Renault voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve binnen, maar de Canadees kon evenmin goede prestaties neerzetten.
Velen wijten de mindere prestaties van Villeneuve aan het gebrek van wedstrijdritme, maar Trulli legt de schuld bij Briatore, volgens Trulli moest Villeneuve het ook stellen met minderwaardig materiaal.

Jarno Trulli:

“Wat mij is overkomen is ook Villeneuve overkomen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter