Na het dalletje waar Williams in beland is na de start van het seizoen zijn ze nu hoopvol voor de volgende Grand Prix in Barcelona. En dit om de capaciteiten van de motor �n omdat ze een nieuw persoonlijk record willen vestigen. Sedert de formatie van het Williams BMW team hebben ze enkel in 2001 en 2002 door Montoya een tweede plaats behaald. Dit is iets wat ze nu beter willen doen �n hierdoor de achterstand in het kampioenschap willen verkleinen.

Mario Thiessen vertelde waarom hij zo vol vertrouwen uitkijkt naar Barcelona:

“De BMW P84-motor heeft alweer succesvol een betrouwbaarheidstest volbracht in het San Marino GP weekend. Vooral in de laatste ronden van de race waarin Juan Pablo toerentallen haalde die bijna evenhoog waren als in de qualificatie. Dankzij dit kon hij zich verdedigen tegen Fernando Alonso zijn aanval. Deze prestatie heeft de waarde van het werk dat we de afgelopen weken hebben verricht onderlijnd.
Ons verdergaand ontwikkelen in Munchen is gericht op het bereiken en verhogen van het maximumtoerental en overbrenging in de tweede helft van de race. We werken eraan om dit te bereiken zelfs wanneer we in zevende versnelling zitten. Op sommige circuits gaat het zelfs langer dan 5 seconden vol gas in 7de. In het verleden was het standaard om dan, voor de veiligheid van de motor, de hoogste versnelling ‘langer’ te maken, met 500 tot 1000 toeren per minuut, om de continue belasting te verlagen.
Onze strategie is vooral gericht op de componenten die hoge thermische en mechanische lasten moeten dragen. We hebben belangrijke informatie gewonnen op zowel ontwerp, ondersteund door computersimulaties en zowel de hoge precisiefabrikage. Een voordeel dat ons helpt bij de ��n-motor-regel. Voor BMW is het Formule 1-project alweer effectief gebleken dankzij de dingen die we bijleren en die we overbrengen op onze productiemotoren.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter