Christijan KlienRed Bull Racing zou zeer dicht bij een deal met Honda staan. Het team zou in 2006 dan de Japanse motor kunnen gebruiken. Takeo Kiuchi van Honda zei dat er nog niks getekend was maar dat er interesse was van een paar teams in een klantenversie van de Honda motor.

Maar hij voegde er aan toe dat Honda zich exclusief zal focussen op BAR, het team waarvan de aandelen voor 45% in handen van de Japanners zijn. Maar om de sport en de onafhankelijke teams een handje te helpen zou Honda ook een V8 motor willen aanbieden.

Red Bull smeet de afgelopen weken met geld. In totaal spendeerde het 2,4 miljoen Euro aan het herschilderen van de oude Jaguar vrachtwagens en het exclusieve launch feestje in Melbourne – inclusief optreden van Pink. De kostprijs van de klantenversie van de Honda motor zou ongeveer de helft zijn van Red Bull’s huidige contract met Cosworth.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter