Een rampzalige start van het nieuwe seizoen, dat is het enige wat je kan zeggen over de eerste kwalificatie van Ferrari. De regen zorgde ervoor dat Rubens Barrichello en Michael Schumacher zoveel tijd verloren dat het bijna zeker is dat ze ergens achteraan zullen moeten starten. Een stormachtig begin van het seizoen dus.

Rubens Barrichello kwam terecht op een twaalfde plek op meer dan twaalf seconden achter Giancarlo Fisichella. Maar toch blijft de Braziliaan voorzichtig optimistisch.
“Het was een zware dag om dat het moeilijk was om de wagen op de baan te houden. Het is onmogelijk om de verloren tijd van vandaag in te halen tijdens de kwalificatiesessie van morgen. Maar we zijn er klaar voor. Ik denk dat door de nieuwe format de kwalificatie minder belangrijk is geworden met betrekking tot het effect op de race. Ik ben dus vrij optimistisch over onze kansen om een goed resultaat neer te zetten.”

Michael Schumacher deed het nog slechter dan zijn teamgenoot. De zevenvoudige wereldkampioen verloor bijna een halve minuut op de Renault. Hij is in ieder geval minder optimistisch dan Barrichello en neemt het woord “winnen” zelfs niet in de mond.
“Het enige wat je over vandaag kan zeggen is dat het ons niet mee zat. Het weer heeft al zo vaak in mijn voordeel gespeeld dat ik nu kan aanvaarden dat, dat vandaag niet het geval was. Ik had de regenwolken zien aankomen en ik had gehoopt dat ze nog iets langer weg zouden blijven maar dat gebeurde niet en we hadden nog maar net tijd genoeg om de normale regenbanden aan de wagen te zetten. Extreme wets zouden een betere keuze zijn geweest. Dit resultaat heeft een grote impact op de race. Maar toch zullen we proberen om wat punten naar huis te brengen, of zelfs iets meer. Wie weet wat het weer morgen brengt, de race is lang en we kunnen enkel ons best doen om de situatie recht te zetten.”

Ross Brawn zegt ook dat de weersomstandigheden een stokje tussen de wielen van Ferrari staken. Maar ook dat het team de regen heeft onderschat.
“De omstandigheden van vandaag werkten in ons nadeel, en er is niets dat we nog hadden kunnen doen. Het begon met regenen toen Michael buiten moest gaan. De jongens hebben geweldig werk geleverd om de regenbanden net op tijd op de wagen te zetten. We hadden niet verwacht dat het zo hard ging regenen. Het duurt ongeveer twee minuten om een out-lap te doen, en in die tijd werd het circuit zeer nat.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter