Voor het eerst sinds 1999 zal Alessandro Zanardi plaatsnemen in een Formule 1-wagen. De 40-jarige Italiaan doet dit ter gelegenheid van het einde van het Formule BMW-seizoen, op 26 november. Zanardi reed het laatst in een Formule 1-wagen eind oktober 1999, toen hij zijn laatste race reed in een Williams-Supertec. Twee jaar later verloor hij zijn beide benen tijdens een afschuwelijke crash op de Lausitzring, tijdens de American Memorial Champ Car-race. De voorbije twee jaren reed hij voor BMW in het World Touring Car Championship, waar hij tweemaal won.

Voor de test zal de BMW.Sauber lichtelijk worden aangepast. Het rempedaal wordt vergroot en er zal een gashendel worden aangebracht achter het stuur. Net zoals in zijn Touring Car-wagen. Het Duitstalig autosportmagazine Auto Motor und Sport zegt intussen dat er twee obstakels zijn voor de test in Valencia; enerzijds een gebrek aan banden, de eerste banden zouden pas klaar zijn twee dagen nadat de test zou doorgaan. Anderzijds is er ook het feit dat Alessandro Zanardi niet in de cockpit zou passen, daar zijn bovenlichaam te breed zou zijn door de zware trainingen die hij moet doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter