Mark Webber rijdt het komende jaar voor Red Bull, de Australiër die de afgelopen twee seizoenen voor Williams uitkwam heeft alleen maar teleurstellende resultaten geboekt. Webber hoopt dat zijn nieuwe team het heel wat beter gaat doen en voor een verrassing kan zorgen.

Webber denkt dat het met Williams beter zal gaan in 2007, in de Australische krant The Age zei hij: Ze zullen het volgend jaar beter gaan doen, want veel slechter kan het eigenlijk niet. In mijn carrière is het me nog nooit eerder overkomen, maar ik kon nauwelijks gemotiveerd blijven. Je voelde gewoon dat er niet heel veel was wat je kon doen om een verschil te maken. Dat was erg zwaar.

Ook het Oostenrijkse team behaalde dit jaar geen al te goede resultaten, in Monaco werd wel een podiumplaats behaald maar de laatste maanden daalde het team naar een laag niveau. Webber denkt dat het volgend jaar beter zal gaan: Er is veel druk, men wil daar namelijk echt iets bereiken. Ze willen volgend jaar een rol van betekenis spelen. Dit was voor mij een belangrijke reden om bij Red Bull te tekenen. Ik hoop echt dat we een van de verrassingen van het seizoen kunnen zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!