Gisteren viel er niets te beleven, maar vandaag hebben we opnieuw wat :

1960: De geboortedag van Pascal Fabre. Hij werd geboren in het Franse Lyon en reed veertien races in 1987, bij het team AGS-Ford Cosworth. Van die veertien Grand Prix’ kon hij zich driemaal niet kwalificeren, na een nochtans vrij belovende start. Hij behaalde in de eerste zeven races tweemaal een negende, tweemaal een twaalfde en tweemaal een dertiende plaats. Nadien lukte het hem niet meer en werd hij aan de deur gezet. Fabre wordt vandaag 47 jaar.

1977: In Argentinië vond de start van het wereldkampioenschap plaats. Op het 5.968 kilometer lange Autodromo Oscar Alfredo Gálvez (Buenos Aires) vertrok regerend wereldkampioen James Hunt vanuit polepositie. De eerste tien ronden reed John Watson op kop, nadien nam Hunt de leiding weer over. Na 21 ronden moest de Engelsman aan de kant met een probleem aan de wielophanging, waardoor de leiding weer overging naar Watson. Drie ronden later ging José Carlos Pace hem voorbij, toen Watson opeens vertraagde. In diezelfde ronde nog moest ook hij met een gebroken wielophanging aan de kant gaan. Twaalf rondjes later slaagde Jody Scheckter er in om Pace voorbij te gaan en gaf de leiding niet meer uit handen. De Zuid-Afrikaan won in de debuutrace van Walter Wolf Racing de Grand Prix van Argentinië na 1:40’11.19, gemiddeld 189.440 kilometer per uur. Tweede werd José Carlos Pace op 43.24 seconden, gevolgd door Carlos Reutemann (46.02), Emerson Fittipaldi (55.48), Mario Andretti (uitgevallen), en Clay Regazzoni (2 ronden) ging met het laatste puntje lopen. Vittorio Brambilla werd als zevende en laatste geklasseerd, hij viel vijf ronden voor het einde uit met een tekort aan brandstof.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter