1934: De geboortedag van Alberto Rodriguez Larreta. De Argentijn reed in 1960 de Grand Prix van Argentinië, waar hij zich als vijftiende kwalificeerde en als negende finishte in een gehuurde Lotus.

1973: Giancarlo Fisichella viert vandaag zijn 34ste verjaardag. De Italiaan debuteerde in 1996 in een Minardi, en mocht het jaar nadien in een Jordan plaatsnemen. Tussen 1998 en 2001 reed hij bij Benetton, maar na de verkoop aan Renault moest hij halvelings gedwongen vertrekken, en vond hij opnieuw onderdak bij Jordan. In 2004 nam Peter Sauber hem onder zijn vleugel, en een jaar nadien mocht hij aan de zijde van Fernando Alonso plaatsnemen in een Renault. Volgend seizoen krijgt hij de zware taak om Renault op hetzelfde niveau te houden, aan zijn zijde krijgt hij de jonge Fin Heikki Kovalainen. In de 179 races vertrok hij driemaal op polepositie, behaalde hij drie overwinningen (de eerste in de fenomenale Grand Prix van Brazilië in 2003), achttien podiumplaatsen en 246 punten.

1977: Ook Narain Karthikeyan mag vieren. Karthikeyan is de eerste Indiër die de Formule 1 haalde, hij debuteerde in 2005 in een Jordan dankzij het geld van sponsor Tata. Zijn eerste puntjes behaalde hij in de rampzalige Grand Prix van USA, waar enkel de zes Bridgestone-coureurs meededen. Karthikeyan eindigde vierde, achter teamgenoot Tiago Monteiro en voor de Minardi’s. Na één seizoen en negentien races verdween hij uit de schijnwerpers en rijdt hij als testcoureur van Williams rond.

1994: Het jammerlijke overlijden van Myron Fohr. De Amerikaan reed één race die meetelde voor de Formule 1: de Indy500 in 1950. Daar eindigde hij zestiende op vijf ronden van de winnaar. Fohr werd 81 jaar oud.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter