Vandaag stelde Spyker vier testrijders voor, onder hen de Maleisiër Fairuz Fauzy (bekent van de GP2 reeksen), Spanjaard Adrian Valles (ook uit de GP2), Duitser Markus Winkelhock (vorig jaar al testrijder) en verrassing: Giedo van der Garde (testrijder bij Super Aguri in 2007).

van der GardeIk ben trots dat ik mijn Formule1 carrière bij het Nederlandse Spyker echt kan starten, ik zal veel moeten leren maar ik krijg hier alles wat ik nodig heb. Zei Giedo in de persmededeling.

Op zich is dat niet verbazend ware het niet voor het feit dat Giedo op 16 december van vorig jaar werd voorgesteld als de officiële testrijder van Super Aguri, gisteren nam de Nederlander zelfs plaats in de RA106 (ook wel SA07 genoemd) voor een paar testrondjes op Valencia. Bij de Japanners zijn ze dan ook een beetje verbaasd over de aankondiging van Spyker en van der Garde.

We zijn verrast om dat in die persmededeling te lezen, Zei een woordvoerder van Super Aguri tegen Autosport.com. We hebben namelijk een contract met Giedo van der Garde om voor het Super Aguri F1 Team te rijden.

Als de twee teams, die al niet bepaald “on speaking terms” zijn, niet tot een akkoord kunnen komen lijkt een nieuwe bijeenkomst van de Formula One Contract Recognition Board (bekend van Buttongate) niet uitgesloten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter