De Wereld Motorsport Raad heeft Vodafone McLaren Mercedes alle constructeurpunten van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap van 2007 ontnomen. Het team kan de rest van dit seizoen ook geen punten meer scoren. *

Het team zal ook een boete van 100 miljoen dollar (72 miljoen Euro, nvdr.) betalen, min het inkomen dat het verliest van de FOM omwille van de puntenreductie.

Door de uitzonderlijke omstandigheden waarin de FIA de rijders van het team immuniteit garandeerde als ze bewijs overdraagden zullen de rijders geen puntenstraf krijgen. **

De WMR zal een volledig technisch rapport ontvangen over de McLaren wagen voor 2008 en zal tijdens een zitting in december 2007 beslissen welke sanctie, als dat nodig blijkt te zijn, zal worden opgelegd voor het seizoen van 2008.

Alle redenen voor deze beslissing zullen op 14 september 2007 bekend worden gemaakt.

* De punten die andere teams dit seizoen verzamelden worden niet aangepast.
** McLaren mag geen vertegenwoordiger naar het podium sturen mocht een McLaren rijder één van de overgebleven races van dit seizoen winnen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *