Gisteren werd de GP2 race opgeschrikt door een verschrikkelijke crash van Ernesto Viso. De Venezolaan reed in op Michael Ammermuller waardoor zijn wagen in de lucht werd gelanceerd. Hij raakte een reclamebord, miste op een haar na een brug en enkele marshalls om naast de baan tot stilstand te komen.

Viso werd van het Medisch Centrum naar het Pierre Beregovoy hospitaal overgebracht voor verdere controle. Volgens een medewerker van de medische staf van de FIA is hij bij bewustzijn en is zijn toestand stabiel.

Na mijn bezoek aan Ernesto Viso ben ik blij om te kunnen meedelen dat hij bij bewustzijn en stabiel is. Door de hevige klap heeft hij een hersenschudding opgelopen. Er werden Röntgenfoto’s genomen van zijn rechterhand en voet maar daaruit bleek dat er geen verwondingen waren. Hij bleef vannacht ter observatie in het ziekenhuis.

Viso was aan zijn eerste race bij Racing Engineering bezig. Door het ongeval tussen Glock en Zuber bij de start werd de safety car ingezet. Daardoor vertraagde iedereen plots waardoor Viso geen kant meer op kon. Zijn teambaas hoopt dat hij volgende week opnieuw aan de start kan verschijnen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter