Vandaag stelt Vodafone McLaren Mercedes zichzelf voor. Fernando Alonso en Lewis Hamilton zullen door de straten van Valencia rijden om dit nieuwe tijdperk voor het team in te luiden.

De twee vormen meteen ook het jongste rijderspaar in de geschiedenis van de sport en stellen op het circuit van Valencia de nieuwe kleuren van McLaren voor. Iedereen kan gratis naar het evenement komen kijken en er worden dan ook 150.000 mensen verwacht. Later volgt dan de voorstelling van de nieuwe MP4-22.

Woensdag zal de wagen een shakedown krijgen en de woensdag daarna, 24 januari, begint het team aan een intensief testprogramma. Dat zal ondermeer gebeuren door testrijders Pedro de la Rosa en Gary Paffett die ook dit seizoen weer van de partij zullen zijn. Voor Fernando Alonso wordt vandaag de eerste dag in de McLaren kleuren.

Dit is een fantastische dag voor mij, ik ben trots om me als Vodafone McLaren Mercedes rijder te mogen voorstellen en dan nog in mijn thuisland! Dit is mijn eerste publieke evenement met McLaren maar ik heb al wat tijd doorgebracht met Lewis, Pedro en Gary in het McLaren Technology Centre. Het is een geweldig team en ik ben erg opgewonden over deze nieuwe start. Mijn fans zijn zo’n inspiratie en het is geweldig om het team naar hen te brengen. Ik hoop dat ze genieten van Lewis en ik die de wagens in de straten van Valencia laten rondrijden.

Voor Lewis Hamilton komt vandaag een droom uit: Toen ik opgroeide zag ik zo veel Formule 1 launches in de media en om er hier bij te zijn in Valencia en om mee het Vodafone McLaren Mercedes team te kunnen voorstellen is ongelofelijk. Nu pas besef ik de afstand die ik moest overbruggen om mijn droom waar te maken. Ik heb nog veel werk want ik ben nog maar in het begin van mijn carrière. Ik moet dus nog veel leren. Dit jaar zal vol zitten met eersten: vandaag starten we met mijn eerste F1 presentatie en mijn eerste demonstratie. Het zal geweldig zijn om de wagens in de straten te laten zien. Ik hoop dat de fans de nieuwe verflaag even leuk vinden als ik.

Ron Dennis is trots dat Vodafone vandaag als titelsponsor kan worden voorgesteld.
McLaren en Mercedes-Benz hebben de laatste 12 jaar een hechte relatie opgebouwd en nu kijken we uit naar een succesvolle toekomst als Vodafone McLaren Mercedes. We willen allemaal winnen, maar vooral de manier waarop we dat doen is voor ons zeer belangrijk. Die manier zal de drijfveer worden voor ons nieuwe partnerschap. We hebben een nieuwe merkstrategie waar we van hopen dat het de jeugdigheid en dynamiek van ons nieuwe team weerspiegelt. Met Fernando en Lewis hebben we twee van de meest opwindende en getalenteerde rijders van de F1 in huis. Ze hebben het potentieel om anderen te inspireren om harder te proberen om hun dromen waar te maken.

Norbert Haug ziet veel gelijkenissen tussen Mercedes en Vodafone.
Net als DaimlerChrysler is Vodafone een wereldwijd bedrijf met meer dan 190 miljoen klanten. Dit geeft ons natuurlijke nieuwe mogelijkheden en perspectieven op het vlak van onze team communicatie. Met de line-up van dit jaar hebben we het jongste rijderspaar op de grid en in de geschiedenis van het team. Wanneer Fernando en Lewis starten in Melbourne is het de tiende verjaardag van onze eerste overwinning als McLaren Mercedes op dat zelfde circuit.
Tijdens het evenement zullen er drie nieuwe en speciaal gemaakte handsets van Samsung en Sharp worden voorgesteld, zij werden speciaal gemaakt om Vodafone McLaren Mercedes te supporteren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter