Volgens Ferrari-teambaas Jean Todt heeft Michael Schumacher gelijk dat hij stopt met racen. Afgelopen zondag reed de 37-jarige Duitser zijn allerlaatste race in de F1.
Ik denk dat hij de juiste keuze gemaakt heeft. zei Todt tegenover de Italiaanse krant Gazetta della Sport. Hij sluit zijn carrière in ieder geval af met zeven wereldtitels, acht of negen zouden zijn leven niet veranderden. Hij eindigt aan de top en – even afkloppen- in goede gezondheid. Hij heeft gedaan met zijn leven wat hij wilde en dat is een voorrecht dat niet voor iedereen is weggelegd.
De kleine Fransman zei ook dat de komst van Kimi Raikkonen geen enkele invloed heeft gehad op het besluit van de zevenvoudig wereldkampioen: Stoppen is de beslissing van Michael geweest. Hij heeft altijd geweten van Kimi. Vanaf de eerste contracten tot en met het moment dat het contract getekend werd, is Michael altijd op de hoogte geweest.
Wat Michael in de toekomst zal doen is afhankelijk van zijn wensen. aldus Todt. Volgens hem zal Schumacher Ferrari ook in de toekomst blijven helpen: Hij zal een belangrijke steun voor het team blijven en ook al zal hij niet meer dan drie dagen per week in de fabriek komen, dan zal hij nog steeds betrokken blijven bij de toekomst van Ferrari.
Als hij langskomt bij een race, zal hij geen verplichtingen hebben. En als hij langskomt, zal dit zeker niet zijn om commentaar te geven bij de races, zoals sommige van zijn ex-collega’s. Het zal zijn om zichzelf nuttig te maken met zijn ervaring.
Op de vraag: wat als Schumacher toch weer in de aoto wil antwoordde Todt: Hij hoeft het alleen maar te vragen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!