Pole. Felipe Massa (Ferrari):
Een fantastische dag voor mij. Het is echt een emotioneel moment om mijn F1-pole te pakken. Ik kan nu terugblikken en denken hoeveel ik heb moeten vechten om dit te bereiken. Ik ben emotioneel en blij en ik hoop dat ik nog veel meer poles zal pakken in mijn carrière. Ik wil het team bedanken omdat ze mij een fantastische wagen gegeven hebben, en maar ook dankjewel aan mijn vader: zonder hem zou ik waarschijnlijk niet hier in de Formule 1 gezeten hebben. Morgen zal ik zal ik de race rijden en denken aan mijn doelstellingen en die van het team in beide kampioenschappen. We hebben nu een geweldig pakket terwijl de Bridgestonebanden consistent zijn en goed presteren in de langere ritten.

P2. Michael Schumacher (Ferrari):
Op de eerste rij staan is zeker iets waar ik niet over kan klagen, maar vandaag heb ik zeker niet goed gereden in de kwalificatie. Ik kreeg niet al het potentieel uit de wagen. Ik heb mijn eerste run in de derde kwalificatie afgebroken op nieuwe banden toen ik breed ging in Bocht 1 en ik maakte ook een fout in mijn tweede run waar ik in ieder geval iets voorzichtiger reed omdat ik wist dat ik nog maar één bandenset over had en dat ik beter tweede of derde zou worden dan er niet in te slagen een rdelijke tijd neer te zetten. Het is beter om op veilig te spelen dan om over de limiet te gaan. Ik ben heel blij voor Felipe dat hij z’n allereerste pole heeft gepakt. Hij heeft een uitzonderlijk rondje gereden en ik moet zeggen dat ik niet denk dat ik hem had kunnen verslaan, zelfs als ik geen fouten had gemaakt. We kunnen optimistisch zijn over race, want met de kennis die we hebben, lijkt alles op de juiste plaats om het goed te doen.

P3. Fernando Alonso (Renault):
De derde plaats was een goed resultaat voor mij vandaag. We wisten dat we niet genoeg in huis zouden hebben om het pakket van Ferrari te verslaan op één snelle ronde, maar we geloven wel in de consistentie van de Michelinbanden en wat ze ons in de race kunnen brengen. Onze voorbereidingen waren geconcentreerd op de race sinds gisterenochtend, dus is het voor ons een goed resultaat om zo hoog te staan in de kwalificatie. Ik denk dat het een leuke start wordt en dat we enkele groepjes wagens bij mekaar gaan zien in de eerste ronden. Maar we weten ook dat aankomen morgen het belangrijkst zal zijn, om punten voor beide kampioenschappen mee te pikken.

P5. Ralf Schumacher (Toyota):
Onze doelstelling was de top-5 in de kwalificatie, dus het was een goede sessie voor ons. De wagen voelde goed aan en we hebben het beste gedaan dat we hadden kunnen verwachten. Het is natuurlijk jammer dat ik tien plaatsen achteruit gezet word door onze preventieve motorwissel. Rekening houdende met die straf staan we op een zeer goede strategie en ik denk dat we sterk staan om morgen plaatsen te winnen. We zijn al het hele weekend competitief dus zijn we gerust in onze snelheid, en het is hier mogelijk om in te halen. Vorig jaar had ik een een drukke race en ik verwacht morgen meer van hetzelfde. Ons doel is punten pakken met beide wagens en ik denk dat dat mogelijk is. Als we goed starten, zullen we in goede vorm zijn.

P12. Pedro de la Rosa (McLaren):
Dat we niet in de top-10 staan laat ons natuurlijk toe een beetje flexibeler te zijn met de strategie, dus is het niet helemaal erg. Ik zal ook nog een plaatsje naar voren opschuiven door Ralfs motorwissel. In mijn snelle ronden in de tweede sessie had ik te kampen met verkeer, wat mijn tijden naar omhoog haalde. Ik ben er zeker van dat we de juiste beslissing hebben gemaakt in verband met onze Michelinbanden. De wagen werkte goed, en ik kijk al uit naar de race.

P16. Christijan Albers (Midland):
Vandaag was het veel beter. We hebben veel vooruitgang geboekt sinds gisteren, dat een slechte dag was voor zowel Midland als Toyota. Ik denk dat we vandaag fantastisch gewerkt hebben en alles uit onze tijd op de baan hebben gehaald. Ik bedank het team en Toyota heel erg voor hun werk, en nu moeten we hard pushen om morgen een goed resultaat neer te zetten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter