Pole. Felipe Massa (Ferrari):
Het is een droom voor mij om hier in Interlagos op pole te staan, gekleed in de kleuren van mijn land, zittend in een Ferrari. Ik zal deze dag nooit vergeten! Ik ben zeer blij en ik wil het hele team bedanken om een perfecte wagen te voorzien voor mij. Morgen zal ik mijn uiterste best doen om te winnen. Ik weet dat het een moeilijke race zal zijn, maar alles is op zijn plaats voor mij om dat doel te bereiken. Ik vind het spijtig voor Michael die echt pech had, net als in Suzuka. Maar ik geloof nog steeds dat we onze beide wagens voor de rest kunnen krijgen, wat cruciaal is als we het constructeurskampioenschap willen winnen. Mijn laatste ronde? Die was fantastisch!

P2. Kimi Räikkönen (McLaren):
Dit is voor ons allemaal een prachtig resultaat vandaag. We hebben de motor niet voluit laten gaan tot in de laatste sessie dus waren we niet zeker waar we zouden staan, maar ik heb me echt 100% gegeven in de laatste ronde. We zullen nu zeker voor de overwinning vechten, het zal moeilijk worden, maar onze snelheid is goed in de lange runs. Het zou prachtig zijn om mijn laatste race voor Team McLaren Mercedes met een hoogtepunt te beëindigen en we zullen alles doen wat we kunnen om dit te bereiken.

P3. Jarno Trulli (Toyota):
Het is uiteraard geweldig om zo hoog te staan en het is totnogtoe een goed weekend geweest voor ons. We hebben het hele seizoen hard gepusht om de wagen te verbeteren en je kan uit vandaag opmaken dat we zeker een grote stap voorwaarts hebben gezet. Tot hier toe hebben we dit weekend vrij sterk gestaan dus ik heb veel vetrouwen omdat de wagen goed presteert en we alles hebben wat nodig is om morgen een goede race te hebben. Onze Bridgestones lijken heel competitief dus ik kijk al uit naar morgen. Ik hoop dat ik voor het podium kan gaan. Dit jaar heb ik een aantal keer dicht bij het podium gestaan en is het uit mijn handen geglipt met nog een paar ronden te gaan, dus zou het prachtig zijn om dit seizoen te af te sluiten met een aankomst in de top-3. Ons eerste doel morgen zal echter de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap zijn en daarvoor zullen we proberen zo veel mogelijk punten te scoren.

P4. Fernando Alonso (Renault):
Het doel deze namiddag was de top-5, dus ik ben heel blij met deze positie. Op de tweede rij starten is perfect voor onze aanpak dit weekend, en totnogtoe gaat alles volgens plan. Natuurlijk helpt het probleem van Michael ons nog een beetje vooruit, niet alleen mij maar ook het team in het constructeurskampioenschap, en we zullen alles pakken wat we kunnen krijgen. Dus het ziet er zeker beter uit voor ons, maar we kunnen hem nog niet afschrijven en het verandert niets aan mijn aanpak. Morgen zal mijn doel een goede start zijn en een gevecht vooraan. We weten dat de R26 de snelheid heeft om dat te doen.

P10. Michael Schumacher (Ferrari):
Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar deze dingen kunnen gebeuren. Bij het begin van de derde sessie had de wagen een probleem met de benzinedruk en al wat ik kon doen was traag terug naar de pits cruisen. Nu moeten we uitzoeken hoe dit gebeurd is en proberen het beste uit deze situatie te halen. Natuurlijk is het een grote handicap om vanop de tiende plaats te starten. Het enige goede deel vandaag is dat Felipe op pole staat, wat hem veel voldoening moet geven hier in zijn thuisrace. Ik hoop dat hij morgen de race kan winnen.

P14. Jenson Button (Honda):
We hadden vandaag een goede wagen dus is het heel teleurstellend om een elektronisch probleem te hebben en aan de laatste race van het jaar te moeten starten vanop de 14de plaats op de grid. Het mankement had een enorme, slechte invloed op de tractiecontrole en de wagen was niet te besturen tegen het einde van de eerste sessie. Het team probeerde het probleem te verhelpen maar er was slechts tijd voor een snelle reparatie en dat was geen oplossing. Ik wou het seizoen natuurlijk met een hogtepunt beëindigen en we hadden een grote kans om dat te doen, maar nu hebben we nogal een strijd voor de boeg om ons doorheen het pak te vechten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter