McLaren zal dan toch in hoger beroep gaan tegen de beslissing van de FIA om geen straf uit te delen aan BMW-Sauber en Williams, naar aanleiding van de te lage brandstoftemperaturen tijdens de seizoensfinale in Brazilië. Door het hoger beroep is Kimi Raikkonen nog steeds niet zeker van zijn eerste wereldtitel.

In een verklaring van McLaren staat te lezen: Het Vodafone McLaren-Mercedes team wil bevestigen dat zij hoger beroep heeft aangetekend tegen de beslissing de de stewards tijdens de Brazilianse Grand Prix om de wagens 9, 10, 16 en 17 onbestraft te laten. In de regels van de FIA staat dat een team een bepaalde tijd heeft waarin het een klacht mag indienen en McLaren heeft besloten om dit te doen. Het team begrijpt niet dat de bewuste wagens onbestraft zijn gebleven.

Het belang en de timing zijn natuurlijk vervelend. Wij willen races en kampioenschappen op de baan winnen. Als er echter tegen de regels is gehandeld, dan moet deze zaak volledig onderzocht worden en moeten de regels alsnog gevolgd worden. Wij geloven dat de FIA een dergelijke handelswijze zal toejuichen. McLaren-Mercedes wil benadrukken dat zij de integriteit van de beide teams niet betwijfelt en wij weten dat geen van beide teams op onreglementaire wijze een prestatie voordeel heeft willen behalen.

De FIA moet beslissen of deze onregelmatigheden bestraft moeten worden en McLaren zal deze beslissing volledig respecteren.

Lewis Hamilton kwam twee punten tekort voor de wereldtitel, mochten de coureurs van BMW en Williams uit de uitslag geschrapt worden, zou dit de 22- jarige Brit alsnog de wereldtitel kunnen bezorgen, al lijkt dit scenario onwaarschijnlijk. Het is waarschijnlijker dat bij een eventuele straf de teams hun constructeurspunten zullen verliezen.

Wanneer het hoger beroep wordt behandeld wordt later meegedeeld.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!