Alx Danielsson zal de komende winter zijn debuut maken in een Formule 1-wagen. Danielsson won afgelopen seizoen de World Series by Renault en mag bij wereldkampioen Renault enkele testkilometers afleggen. Ik hoop mijn land te kunnen vertegenwoordigen in de Formule 1, zegt de 25-jarige Zweed aan het tijdschrift Formule 1 Race Report. De datum van de test is nog niet bekend. Danielsson hoopt om hetzelfde te presteren als zijn voorganger Robert Kubica. De Pool won vorig jaar de World Series en mocht dit jaar als derde coureur opdraven bij BMW.Sauber, waar hij de laatste zes races het racezitje overnam van Jacques Villeneuve.

De laatste Zweed die rondreed in een Formule 1-wagen was Björn Wirdheim, hij was test- en reservecoureur van Jaguar in 2004. Omdat hij geen racezitje vastkreeg voor 2005 keerde Wirdheim naar de Verenigde Staten, en reed hij dit seizoen in de Japanse Formula Nippon.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter