In een interview heeft Nick Heidfeld verteld dat het BMW Sauber team, veruit het sterkste en competitiefste team is waarvoor hij ooit reed. Zijn huidige team is het vijfde in successie waarvoor de Duitser de strijd aanbindt om WK punten te scoren en zo hoog mogelijk te eindigen in de eindrangschikking.

Afgelopen seizoen eindigde BMW Sauber als vijfde in het constructeurskampioenschap en Heidfeld bemachtigde de negende plek met 23 punten. Voor de toekomst ziet Heidfeld een sterker wordend team en aansluiting bij de toppers Ferrari, Renault en McLaren. Het doel van BMW is om het komende seizoen een plaats omhoog te klimmen in de eindrangschikking, zo vertelde Heidfeld. Strijden om de kroon van Renault over te nemen is nog geen realistisch doel voor het jonge BMW Sauber team wat in 2007 pas zijn tweede seizoen zal ingaan, maar strijden voor punten en podiumplaatsen moet haalbaar zijn, zo klinken de optimistische woorden.

“We gaan ervan uit dat we kunnen blijven verbeteren, maar het zal moeilijker en moeilijker worden. Ons doel is om overwinningen te boeken, maar we zijn ons ervan bewust dat we niet binnen een jaar om het kampioenschap mee zullen kunnen strijden. Ik zou erg gelukkig zijn als we van de vijfde naar de vierde plaats in het constructeurs wereldkampioenschap zouden kunnen doorschuiven.” aldus de 29-jarige Duitser uit Mönchengladbach.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter