Commercialbank Grand Prix of Qatar; de eerste race van 2007 en al meteen een hoogtepunt voor Casey Stoner. De Australiër wint zijn eerste race uit zijn carrière, voor ex-wereldkampioen Valentino Rossi. De Italiaan startte vanuit polepositie en kon in de eerste ronde nog stand houden, maar de Ducati van Stoner was op het rechte stuk veel sneller dan de Yamaha (ongeveer 15 kilometer/uur op topsnelheid). Rossi kon de hele race dreigen, maar éénmaal uit de laatste bocht werd hij zo voorbij gereden. Ook de Honda van Daniel Pedrosa was veel sneller. Rossi kon in de eerste bocht later remmen dan de Spanjaard waardoor hij zijn tweede plaats toch kon behouden. Pedrosa ging halverwege de race even in de fout en verloor daardoor de aansluiting met het leidende duo. Rossi ging nog als eerste de laatste ronde in, maar door het snelheidsverschil reed Stoner al in de eerste bocht aan de leiding, en kwam hij na 43’02.788 als eerste over de streep. Rossi werd tweede op bijna drie seconden, Pedrosa na 8.5 seconden met John Hopkins op zijn hielen. Achteraan was het nog spannend; Olivier Jacque eindigde 0.029 seconden voor Kenny Roberts Junior, die op zijn beurt amper 0.012 seconden voor Toni Elías finishte. Wereldkampioen Nicky Hayden kwam niet verder dan een achtste plaats, op 23 seconden van Stoner.

Stoner zette in de laatste ronde ook het ronderecord neer. Zijn snelste ronde van 1’56.528 was maar liefst 0.777 seconden sneller dan het vorige record, dat op naam stond van Valentino Rossi. Dat heeft onder andere te maken met de motoren die vanaf dit seizoen 800cc bedragen, in plaats van de 500cc die ze tot vorig jaar hadden. Stoner neemt ook de leiding in het kampioenschap, vijf punten voor Valentino Rossi en negen voor Daniel Pedrosa.

De uitslag kan u hier vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!