Michelin zal niet op zijn lauweren gaan rusten voor de laatste drie races van het seizoen. De Franse bandenfabrikant heeft dit jaar aan concurrent Bridgestone een zware tegenstander, maar zal al het mogelijke doen om de Formule 1 te verlaten met een wereldtitel.
Het hele seizoen wordt er hevig gestreden om de wereldtitel voor coureurs en constructeurs. Met nog drie races te gaan zijn beide kampioenschappen nog onbeslist. zegt F1-directeur van Michelin, Nick Shorrock. Michelin heeft de afgelopen twee weken hard gewerkt met haar partnerteams. Ter voorbereiding op de races in China en Japan hebben we nieuwe banden getest in Jerez en Silverstone. We hebben ook verder geprobeerd om onze kwalificatiesnelheid te verbeteren.
We zullen voor de derde keer racen in China en bij de vorige twee edities hebben de Michelin-coureurs vier van de zes mogelijke podiumplaatsen behaald. vervolgt Shorrock. Het seizoen mag dan wel zijn einde naderen, we zijn nog steeds gedreven bezig.
We hopen om Renault het beslissende voordeel te kunnen geven, maar we moeten er ook voor zorgen dat BMW-Sauber bij de constructeurs voor Toyota eindigt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!