Om kwart na twaalf, lokale tijd, liet de FIA weten dat iedereen verplicht moest starten op de extreem weerbanden. De regel kwam volgens Pat Symonds van Renault als een totale verrassing omdat de strategie normaal om twaalf uur moet vastliggen. Bij Ferrari beweert men zelfs dat het team nog veel later te horen kreeg dat het de verkeerde banden had.

We hebben de e-mail van de stewards pas na de start van de race ontvangen. We hebben het gecheckt en Stefano Domenicali kreeg de mail pas binnen om 13u37. Daarna kregen we over de radio te horen dat als we niet van banden wisselden, we een zwarte vlag zouden krijgen.

Nu kunnen we niets meer doen. Er was een gebrek aan communicatie en daarom startten we met de gewone nat weerband.

Door die verplichte stop kwam Ferrari achteraan het pak terecht en werd een overwinning zo goed als onmogelijk. Dat gezegd zijnde, het team kwam toch nog verdomd dicht in de buurt…

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *