Robert Kubica heeft niets overgehouden aan zijn crash tijdens de GP van Canada, er werd eerst nog gespeculeerd dat de Pool een gebroken been had maar dat blijkt nu dus niet waar te zijn. Hij zal morgen uit het ziekenhuis worden ontslagen.

Volgens BMW baas Mario Theissen is het ongelofelijk dat Kubica niets aan het ongeluk heeft overgehouden. Er wordt pas in Indianapolis beslist of hij ook aan de start zal verschijnen. Als Kubica wordt vervangen dan zal Timo Glock meer dan waarschijnlijk het zitje innemen.

Update 6u00

Het Sacre-Coeur hospitaal heeft de volgende verklaring de wereld ingestuurd:

Na zijn hevige crash werd Robert Kubica overgebracht naar het Sacre-Coeur hospitaal in Montreal. Toen hij aankwam op de dienst spoedgevallen werd hij behandeld door Dr. Roland Denis, medisch hoofd van de GP van Canada, tevens het hoofd van de afdeling chirurgie en trauma van het hospitaal.

Mr. Kubica heeft alle nodige medische controles ondergaan en hij lijkt geen zware verwondingen te hebben overgehouden als gevolg van dit ongeluk. Hij heeft een lichte hersenschudding en een verstuikte enkel. Zijn toestand is stabiel en hij is niet in levensgevaar.

Hij zal deze nacht in het hospitaal blijven en zijn toestand zal morgen opnieuw worden bekeken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter