Robert Kubica ziet de betrouwbaarheid van zijn BMW-Sauber als één van de belangrijkste factoren waarom hij dit seizoen prachtige resultaten kan boeken. De 23- jarige Pool won in Canada zijn eerste Grand Prix en gaat na zeven races aan de leiding in het kampioenschap.

Kubica,die tot concurrenten wordt bestempeld als een titelkandidaat, had uiteraard niet verwacht dat hij na zeven races het kampioenschap zou leiden: Ik had niet verwacht dat ik na zeven races aan de leiding zou gaan van het kampioenschap, aangezien we zeker niet de snelste wagen op de grid hebben. We hebben een ongelofelijk betrouwbare auto. Vorig jaar hadden we daar nog wat problemen mee, maar dit jaar hebben we veel vooruitgang geboekt.

Ik heb tot dusver regelmatig punten kunnen scoren, maar ik weet natuurlijk niet hoe lang dat nog goed gaat. gaat de Pool verder. Ik blijf me per Grand Prix focussen en hoop zo het maximale resultaat te kunnen halen. Consistentie is daarbij natuurlijk een belangrijke factor. Ik hoop dat we de auto nog kunnen blijven verbeteren en dan moeten we mooie dingen kunnen laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.