Van 2007 tot 2009 zal Kimi Raikkonen de kleuren van de Scuderia Ferrari Marlboro verdedigen, de Fin was na vijf jaar bij McLaren wat uitgekeken op zijn situatie en wou iets anders. Tijdens de persconferentie na de race lichtte hij zijn overstap wat toe.

Ik ben vijf jaar bij McLaren geweest en ze zijn een geweldig team en het was leuk om met hen te werken maar ik wou iets anders en er waren maar twee keuzes: Bij McLaren blijven of naar Ferrari trekken. Ik wou er altijd eens naartoe gaan en dit was het beste moment, ik denk dat het een geweldig team is om deel van uit te maken. Er zullen mensen zijn van McLaren die ik zal missen, maar zo gaat het nu eenmaal.

De Fin zit er niet mee in om het zitje te krijgen dat tien jaar lang door de meest succesvolle piloot uit de geschiedenis werd ingevuld. Hij heeft namelijk al eens een vergelijkbare situatie meegemaakt.

Ferrari zal veel van mij verwachten, maar ik ook van mezelf. Ik wil winnen en de situatie is een beetje anders dan bij McLaren. Mika was daar tweevoudig wereldkampioen geworden en toen was het ook niet simpel en dat zal het nu ook niet zijn. Ik ga er naartoe en zal mijn best doen, hopelijk zal dat voor iedereen genoeg zijn.

Zijn prioriteit blijft dit jaar wel bij McLaren liggen.

Ik ben blij dat ik naar een team met een geschiedenis en alle andere grootse zaken trek, maar eerst wil ik dit jaar zo goed als mogelijk beëindigen. Daarna zien we wel wat er volgend jaar gebeurt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter