Nick Heidfeld zou onder druk staan bij zijn team BMW-Sauber. Sinds Robert Kubica zijn racedebuut maakte tijdens de Grand Prix van Hongarije, staat de Pool volop in de belangstelling. Kubica maakte tot nu een stevige indruk en behaalde tijdens de Grand Prix van Italië zelfs een podiumplaats. Door het sterke presteren van Kubica krijgt teamgenoot Heidfeld weinig aandacht, terwijl hij toch aan een behoorlijk seizoen bezig is.
Tegenover het Duitse blad Auto Motor und Sport verdedigt Heidfeld zich: In de kwalificatieduels staat het 4-1 voor mij. In de races die we samen hebben gereden scoorde Kubica zes punten en ik negen. Als Kubica een groot coureur is en ik hem versla, wat ben ik dan wel niet?
Het is niet de eerste keer dat de Duitser in een dergelijke situatie verkeert, in 2001 reed hij bij Sauber en had daar als teamgenoot Kimi Raikkonen. Ondanks dat Heidfeld sterker was in de kwalificaties en meer punten scoorde ging toen alle aandacht naar debutant Raikkonen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!