Lewis Hamilton wordt niet bestraft voor zijn rijgedrag tijdens de GP van Japan. Dat beslisten de stewards van de GP van China vanmiddag. Hamilton moest aan hen uitleggen waarom hij achter de safety car zo vertraagde, waardoor Sebastian Vettel, toen op de derde plaats, op de achterkant van de wagen van Mark Webber knalde. Voor beide rijders was de race voorbij.

Meteen na de race werd beslist dat Vettel als straf 10 plaatsen achteruit zou worden geplaatst op de startgrid voor de GP van China. Ook deze straf is nu opgeheven door de stewards, nadat alle drie de rijders gehoord werden. De stewards concludeerden dat het incident voornamelijk te wijten was aan de extreme weersomstandigheden.

Door deze beslissing krijgt Hamilton vrije baan om zondag zijn eerste wereldtitel veilig te stellen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter