P1. Felipe Massa (Ferrari) – 1:15.453
Vandaag waren we snel en we hebben vanmorgen al in de eerste ronden een goede balans gevonden. Ik denk dat het vele werk tijdens de testsessies in Silverstone zijn vruchten begint af te werpen. We waren competitief en ik denk dat we dat kunnen voortzetten gedurende de rest van het weekend. De hardere band lijkt constanter wat de prestatie betreft, maar de zachtere geeft precies meer grip, wat nuttig zal zijn in de kwalificatie.

P2. Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1:15.488
Ik zou zeggen dat dit een zeer positieve dag was. We hebben goed gewerkt en ik denk dat we dit weekend competitief kunnen zijn. De wagen deed het al van ‘s ochtends goed, maar er is nog altijd ruimte voor verbetering. Maar zoals gewoonlijk op een vrijdag is het moeilijk te zeggen wat de echte pikorde is op de baan. De prestaties van de beide bandentypes die we hier hebben zijn vrij gelijkwaardig, ook al heb ik nooit een volledige stint met vrije baan kunnen rijden op de zachtere banden. Het is dus moeilijk voor mij om te zien welke van de twee sneller is.

P3. Scott Speed (Scuderia Toro Rosso-Ferrari) – 1:15.773
Ik ben niet helemaal zeker waar we staan, omdat je niet weet waar de anderen mee bezig zijn wat betreft de benzinelading. Wij waren alvast eerder licht geladen toen ik mijn snelste ronde reed. De versnellingsbak is zeker een stap voorwaarts en de wagen was vandaag niet slecht. We hadden een beetje last van onderstuur. Deze namiddag had ik enkele problemen, waaronder eentje met het stuur, en daardoor konden we niet ons hele programma afwerken. Wat we wel konden doen was een vergelijking van de banden maar zelfs daar konden we niet veel conclusies uit trekken omdat ik een probleem had tijdens de opwarmronde van mijn laatste stint. Over het algemeen zien we er competitiever uit dan in de voorbije races. Nu moeten we gewoon hard werken, het hoofd koel houden en proberen de rest van het weekend geen fouten te maken.

P17. Heikki Kovalainen (Renault) – 1:16.735
De balans van de wagen is momenteel niet echt hoe ik het wil, en dat heeft me vandaag tijd gekost, vooral omdat ik ook wat verkeer had in mijn laatste getimede ronden op nieuwe banden. Maar dat is eerlijk gezegd iets dat we deze nacht kunnen bijstellen. Het belangrijkste was om het programma af te werken, enkele goede veranderingen te maken aan de afstelling, en ons een platform geven voor morgen. Ik denk dat we dat met succes hebben gedaan, en we weten waarheen we deze nacht moeten gaan. Er is nog werk aan de winkel, en er moet meer uit de wagen gehaald worden, maar ik denk dat we er morgen beter voor zullen staan dan de tabellen nu laten uitschijnen.

P19. Nick Heidfeld (BMW-Sauber) – 1:16.968
De oefensessies waren voorlopig in orde, en ik rij sowieso graag op dit circuit. Ik ben vroeg gestopt omdat ik mijn rug wilde sparen. Vorige week had ik er problemen mee tijdens de tests op Silverstone. Ik voel het nog steeds, en als voorzorg wil ik het vandaag laten onderzoeken.

P22. Christijan Albers (Spyker-Ferrari) – 1:18.708
In de eerste sessie was ik eigenlijk redelijk blij over de wagen en ik denk dat we wat vooruitgang aan het maken waren. Maar in de tweede sessie heb ik de kerbstone geraakt bij het uitgaan van bocht 12 en ben ik rechtdoor gegaan. Jammer genoeg heeft dit de wagen beschadigd en kon ik niet verder gaan. Ik ben teleurgesteld omdat we nog twee nieuwe bandensets konden gebruiken en we de tijd hadden kunnen verbeteren. We hebben echter enkele stappen gezet en we zullen morgen moeten zien wat er gebeurt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter