Het hele weekend al ligt Shanghai onder de bedreiging van regen. Zaterdag werden zowel de derde vrije training als de kwalificatie in de regen gereden, wat zijn neerslag had op de resultaten: Bridgestone heeft minder goeie rubbers voorzien dan Michelin en bijgevolg kan Michael Schumacher, enige uitdager van Fernando Alonso in het wereldkampioenschap, slechts vanop de zesde positie starten.

Iedereen kijkt dus met argusogen naar de weersverwachtingen voor morgen, en die zijn elk uur weer een beetje anders. Het lijkt wel zo goed als zeker dat het tijdens de race volledig bewolkt blijft, en dat er zondag regen zal vallen staat ook vast, maar het zal niet voortdurend regenen.

Momenteel zegt het Amerikaanse ARL, een in geo- en meteorologie gespecialiseerde dienst, dat het tijdens de race een klein beetje zal regenen. Men verwacht ongeveer een millimeter neerslag in drie uur tijd. Niet bepaald een wolkbreuk dus, maar deze hoeveelheid kan wel genoeg zijn om roet in het eten van een F1-race te gooien.

Wat er ook gebeurt, het zal een grote invloed hebben op het kampioenschap. Renault hoopt ongetwijfeld dat het goed doorregent, terwijl ze bij Ferrari hopen dat ze met vier groeven per band zullen toekomen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter