Timo Glock heeft gisteren tijdens de laatste race van het seizoen de GP2 titel van 2008 veilig gesteld. Omdat enige rivaal Lucas di Grassi gisteren uitviel was het kampioenschap zo goed als beslist waardoor Glock relaxed naar de finish en winst kon rijden. Hij hield Javier Villa en Andy Soucek achter zich.

di Grassi beleefde eenzelfde rotweekend als Glock in Francorchamps. De Braziliaan klom op van zijn tweeëntwintigste startplaats naar dertiende maar jammer genoeg kwam hij daar Andi Zuber tegen. De teammaat van Glock had slechts één opdracht: di Grassi achter zich houden!

Ik kan het nog altijd niet geloven, Zei Glock op de persconferentie achteraf. Wanneer je zoveel ups en downs tegenkomt en je nog steeds het kampioenschap wint. Het voelt fantastisch.

We hebben ook het teamkampioenschap gewonnen en dat maakt het perfect. Nu hoop ik dat ik iets kan vinden voor 2008.

Dit is de reeks waar je moet zijn om in de Formule 1 te komen, het is hier hard race en je zag hier Nico Rosberg en Lewis Hamilton als kampioen. Lewis is nu zelfs op weg naar de F1 titel!

Glock reed vier races voor het Jordan F1 team in 2004 met één succes. Tijdens zijn eerste GP scoorde hij meteen twee punten, de laatste drie eindigde hij wat meer anoniemer. In 2005 ging hij van de Champ Car proeven en sinds 2006 reed hij in de GP2 reeks.

De top 5 van het eindklassement GP2 2007

 1 Timo Glock    88
 2 Lucas Di Grassi 77
 3 Giorgio Pantano 59
 4 Luca Filippi   59
 5 Kazuki Nakajima 44

GP2 Media Services

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *